Csomagolásmentes kiszállítás S-XL méretig – Új, fenntartható szereplővel bővül a csomagszállítási piac

Csomagolásmentes kiszállítás S-XL méretig – Új, fenntartható szereplővel bővül a csomagszállítási piac
A piaci igényekhez igazodva a Trans-Sped ZERO szolgáltatása júniustól már az egész ország területén elérhető, így bármely e-kereskedő választhatja ezt a költséghatékony és környezettudatos kiszállítási formát, mely már a nagyméretű gyári csomagolású termékekre is elérhető, 40 kg-ig.

A ZERO szolgáltatás keretében a megrendelt árukat a Trans-Sped csomagolóanyag-mentesen  szállítja ki zárható, többször használatos ládák rendszeresítésével. Szintén újdonság, hogy most már a ládák mérete sem jelent akadályt, hiszen a ládáknál nagyobb, gyári csomagolású termékek kiszállítását is vállalja a szolgáltató 40 kilogramm tömeghatárig a DPD Hungary Kft.-vel történő együttműködésben.

A Trans-Sped egyik kiemelt küldetése a logisztika hatékonyabbá, környezetbarátabbá tétele. Ennek érdekében 2021 végén elindította a Magyarországon egyedülálló ZERO nevű szolgáltatását, amely először a nagytarcsai fulfillment központjukból tett lehetővé egyszerhasználatos csomagolástól mentes kiszállítást az e-kereskedelemben aktív partnerei számára. 

A szolgáltatás fejlesztésével most már az ügyfelek saját raktáraiba kihelyezetőek a többszörhasználatos ládák, és az elkészült küldeményeket a Trans-Sped munkatársai felveszik, majd a felvételtől számított 24-48 órán belül ki is szállítják.

A ZERO a környezetvédelmi szempontok mellett költségcsökkentést is biztosít a webáruházaknak azáltal, hogy nem kell a rendkívül költséges csomagoló és térkitöltő anyagokat felhasználniuk, sőt a csomagolásra szánt idő és munkaerőigény is lényegesen csökken.  A csomagolóanyag elhagyásával a logisztikai folyamatból további környezetszennyező tevékenységek is kiesnek. Kifejezetten igaz ez a nagyméretű, gyári csomagolású árukra, melyek kiszállítása egészen 40 kg-ig biztosított a Trans-Sped ZERO-nál. Emellett a végfelhasználónak nincs gondja a csomagolási hulladékkal, amelyet a 2022-ben végzett vásárlói felmérés is alátámaszt. 

„Partnereink vásárlóinak körében végzett felmérés alapján elmondható, hogy több mint 96%-uk kifejezetten elégedett a Trans-Sped ZERO szolgáltatással, több mint 99%-uk pedig újra rendelne csomagolásmentes kiszállítást. Ez a visszajelzés számunkra azért hangsúlyos, mert fontos, hogy ne csak az e-kereskedelmi partnereink, de a vásárlóik is értékeljék és keressék a fenntartható megoldásokat. A visszajelzések alapján pedig egyértelműen elmondható, hogy a vásárlók nyitottak az új és környezettudatos szolgáltatásokra.” – mondta el Bátki Sándor, a Trans-Sped Kft. operatív ügyvezető-helyettese.


A csomagolásmentes kiszállítási szolgáltatás a piaci igényekhez igazodva 2023. júniustól már Magyarország egész területén elérhető.