Alvállalkozó lennék

Alvállalkozó lennék
Alvállalkozóink és beszállítóink azok a kereskedelmi vagy szolgáltató vállalkozások, akik termékeikkel, szolgáltatásaikkal közvetlenül szerződéses jogviszony keretében segítik elő a társaság tevékenységét.

A Trans-Sped Csoport a logisztikai, illetve az ipari park-üzemeltetési tevékenysége során a következő területeken vesz igénybe külső beszállítóktól, alvállalkozóktól eszközökhöz kapcsolódó szolgáltatásokat:

 

Fuvarozó, szállítmányozói alvállalkozók

 

 

A Trans-Sped Csoport 40 tonnás szerelvénnyel rendelkező ponyvás és hűtős alvállalkozókat keres. Ezenfelül török gyűjtő szállítási szolgáltatásunk alvállalkozói hátterének fejlesztése céljából török fuvarozásban jártas, nyerges szerelvényekkel rendelkező fuvarozó vállalkozásokat is keresünk hosszú távú együttműködésre.

A Trans-Sped alvállalkozóit megbízásos jogviszony keretében foglalkoztatja. Partnereink egy-egy feladat elvégzésére szerződnek, míg az állandó alvállalkozóink gépjárművei folyamatosan a Trans-Spednél dolgoznak, a vállalat fuvarszervezőinek irányításával.

Minden állandó alvállalkozónk egy-egy fuvarszervezővel kerül közvetlen kapcsolatba, aki kiadja számára a végrehajtandó feladatokat, és segíti őt azok megfelelő teljesítésében. Az alvállalkozó gépjárműveinek foglalkoztatása folyamatos, éppen úgy, mint a Trans-Sped saját járműveinek esetében.

 

Ki lehet a Trans-Sped fuvarozó, szállítmányozói alvállalkozója?

Az a személy, vagy vállalkozás, aki megfelelő felépítményű, valamint műszaki és esztétikai állapotú járművel, továbbá a tevékenység végzéséhez szükséges engedélyekkel rendelkezik.

 

Milyen dokumentumok szükségesek?

 

Milyen további lépések szükségesek, hogy az alvállalkozó a Trans-Sped állományába kerülhessen?

Az előző pontban felsorolt dokumentumok megléte mellett szükséges az úgynevezett „Céginformációs adatlap” kitöltése. 

Az űrlapon megadott adatok alapján rögzítjük partnertörzsünkbe alvállalkozóként.

 

Hogyan történik a fuvarozó, szállítmányozói alvállalkozók kifizetése?

Az elvégzett feladatokról kiállított fuvarszámlákat belföldi fuvarfeladatok esetében a Közúti Árutovábbítási Szerződésekről szóló jogszabályt (KÁSZ) betartva a teljesítést követő 30. napra, nemzetközi fuvarfeladatok esetében pedig 60. napra egyenlíti ki a Trans-Sped. A kifizetés feltétele, hogy a számla a megbízásban rögzítetteknek megfelelően lett kiállítva, és ahhoz a szükséges mellékleteket és okmányokat csatolták.

 

Fuvarozói, szállítmányozói alvállalkozók értékelése

Partnereink értékelése az alábbi szempontok szerint történik:

 

Mit nyújt a Trans-Sped a partnerei számára?

 

Alvállalkozói kapcsolattartó:

Mihályka Dávid

+36 20 391 0838

mihalyka.david@trans-sped.hu