Trans-Sped Akadémia - A katedra másik oldalán

A legtöbb diák és tanár számára véget ért a tanév, azonban a debreceni logisztika szakképzésben oktató pedagógusok ezen a héten még a katedra másik oldalán folytatták az iskolai heteket. A Debreceni Szakképzési Centrum hat tanára kapott lehetőséget az egyhetes vállalati továbbképzésre a Trans-Sped Csoportnál, hogy naprakész tudást építhessenek a tananyagba.

A korszerű logisztikai szakképzéshez elengedhetetlen, hogy a tanárok a legmagasabb színvonalat képviselő logisztikai szolgáltatóktól kapják meg a korszerű tudást. Az egyhetes képzés során a debreceni szakképző iskolákban oktató tanárok a legfrissebb ipari technológiákba és rendszerekbe nyerhettek betekintést, amelyet a jövőben a tananyagba is beépítenek.

"Célunk, hogy a frissen végzett logisztika szakos diákok naprakész tudás birtokában szerezzenek előnyt a munkaerőpiacon, hiszen az iparág jó szakembereket igényel" – nyilatkozta Hüse Attiláné a Debreceni Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese.

A debreceni székhelyű Trans-Sped Csoport szakemberei számára fontos, hogy a szakképzésben dolgozó tanárok naprakész iparági ismereteket tudjanak átadni a tanulók számára. Ennek egyik kulcseleme a valós gyakorlati folyamatok megismerése és adaptálása a pedagógiai folyamatba, amihez a cégcsoport most lehetőséget biztosított a Szakképzési Centrum oktatói számára.

A továbbképzés június 18. és 22. között zajlott egy héten keresztül. Az oktatás keretében a Debreceni SZC Irinyi János Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájából, illetve a Debreceni SZC Brassai Sámuel Gimnáziuma és Műszaki Szakgimnáziumából érkező tanárok a Trans-Sped üzletágainak és a back office területek munkájával, napi operatív feladataival ismerkedtek meg. Ennek során a termelési logisztikai, a fuvarozási, szállítmányozási, vám és raktárlogisztika üzletágakat, valamint e területek pénzügyi, minőségirányítási, jogi és HR támogatását tanulmányozhatták.

"Társadalmi felelősségvállalási küldetésünk, hogy támogassuk a logisztikát oktató intézményeket, ugyanis folyamatosan növekvő logisztikai szolgáltatóként a szakmai utánpótlás biztosítása kulcsfontosságú az iparágban. Éppen ezért tartjuk kiemelten fontosnak, hogy a fiatalokat megszólító események mellett a tanárok számára is biztosítsunk olyan programokat, amelyek az aktuális ismeretek magas szintű átadására alkalmasak" – nyilatkozta Fülöp Zsolt, a Trans-Sped Csoport ügyvezetője.

Ezt a küldetést megvalósítva hívta életre a közel 800 főt alkalmazó vállalatcsoport a Trans-Sped Akadémiát. A most a tanárok számára szervezett képzési programot keretében mindennap egy-egy speciális logisztikai terület szakértőjével találkozhattak a pedagógusok, hogy megismerkedhessenek a legmodernebb ipari technológiákkal és tudásanyaggal. A program során interaktív formában, életszerű példákon keresztül ismerhetik meg a vállalati folyamatokat a debreceni oktatók, az újonnan szerzett ismereteket pedig a következő tanévtől már beépíthetik a mindennapi oktatásba.


Háttér:

A Trans-Sped magyar komplex logisztikával foglalkozó cégcsoport majd' három évtizedes tapasztalattal áll a megbízók rendelkezésére összesen 15 városban, több mint 30 telephelyén. A vállalatcsoport csaknem 800 munkatárssal szolgálja ki teljes körűen a megrendelők logisztikai igényeit a fuvarozástól és szállítmányozástól a modern raktározási szolgáltatásokig.

Nemzetközi és hazai nagyvállalatok sorával dolgoznak együtt hosszú távon, sokszor úgy, hogy egy teljes gyártóegység működését támogatja megbízható komplex logisztikai és műszaki megoldásaival a Trans-Sped Csoport. A hatékonyságra mi sem jobb bizonyíték, mint hogy egyre több raktárat építenek, méghozzá legtöbbször speciális és egyedi ügyféligényekre szabva.

A vállalat 185.000 m2-t meghaladó fedett raktárkapacitása fűtést, illetve temperálást igénylő termékek tárolására is alkalmas. Nagyobb raktárkapacitással rendelkezik Debrecenben, Tatán, Tatabányán, Tiszaújvárosban, Székesfehérváron, Körösladányban, Miskolcon, Nyíregyházán, Kiskunhalason és Budapesten.
A Trans-Sped Csoport országosan hét helyszínen működtet szállítmányozói irodát . A cég szárazföldi szállítás keretein belül belföldi, nemzetközi közúti fuvarozással és szállítmányozással foglalkozik.  Mindezt 230 db-nál több saját és 250 db-nál több alvállalkozói gépjárművel valósítják meg és évi 100.000-nél is több fuvarfeladatot teljesítenek. A szolgáltatás magában foglalja komplett, rész- és gyűjtőrakományok továbbítását, normál, a hűtött és ADR-es áruszállítást, gyártósorok JIT kiszolgálását, és a tengeren túli konténerforgalmat is. Évente több mint 600 légi szállítmány indul és érkezik a Trans-Sped szervezésében, ami 500 tonnát meghaladó árumennyiséget jelent.

Tekintsék meg az Akadémia zárásaként szervezett sajtótájékoztatónk képgalériáját!