Ismerd meg törzsgárda tagjainkat! - Vajda Júlia

Ismerd meg törzsgárda tagjainkat! - Vajda Júlia
Vajda Júlia munkaügyi specialista történeteiből Dunát lehetne rekeszteni. Kollégánk két évtized után is ugyanolyan elszánt, mint a kezdetek kezdetén. Ma lányával együtt dolgozik a Trans-Sped Kft. sikereiért. Mi kell ahhoz, hogy ennyi idő után is megmaradjon a lelkesedés? Erre válaszolt kolléganőnk.

 
Emlékszel az első időszakra? Könnyen indult a Trans-Spednél a pályafutásod? 

Huszonöt és fél év telt el azóta, ma már madártávlatból tekintek vissza a kezdeti időkre. Hihetetlen, de még arra is emlékszem, miben jöttem a bemutatkozó beszélgetésre az akkori gazdasági igazgatóhoz, Balla Károlynéhoz. Jutka nemcsak a felettesem volt, hanem a példaképem, a mentorom is, aki mindig kiállt értem. Hálás vagyok, hogy pártfogása alatt kezdődött az itteni pályafutásom, hiszen ez is hozzájárult ahhoz, hogy megszerettem ezt a munkahelyet.

 

A kezdeti időszak után mi adott motivációt a folytatáshoz?

Többek között a munkáltatói nagyvonalúság, mivel pár hónap eltelte után tanulmányi szerződés megkötésével lehetőséget kaptam a fejlődésre. Korábbi munkahelyeimen ilyen nem volt. Junior könyvelőként kezdtem karrierem, mely a belém vetett bizalomnak, és elhivatottságomnak, beállítottságomnak köszönhetően több kisebb cég teljes könyvelését, számlázását, pénzügyi intézését, bevallásait, képviseletét, beszámoló készítését, beküldését, valamint a konszolidált beszámoló összeállításában való részvételét tudhatom magam mögött. Megtapasztalva, kiélvezve ezáltal a könyvvitel szépségét A-tól Z-ig. Hogy mi a titok? A változás örök! Ez az élet egyik alaptörvénye. Fejlődni kell, hogy lépést tartsunk a világgal, és megfelelően, hatékonyan reagáljunk a kihívásokra! Digitalizáció, projekt munkák, folyamatleírások, OKR célkitűzések, stratégia: ezek az új korba lépett Trans-Sped szempontjai, melyeknek részese lehetek. Ez a jövő! Erre kell figyelni, hogy lépést tartsunk a változásokkal, és motiváltak maradjunk.  

 

Tudsz említeni néhány kedves emléket, amit szívesen felidézel? 

Természetesen ilyen hosszú idő alatt több is akad. Emlékszem még az első ottalvós céges rendezvényre, a noszvaji hétvégére, ahol Fülöp Zsolttal táncolhattam – nagy szó volt ez a közvetlenség számomra kezdőként –, vagy a budapesti és Tisza-tavi céges és családi kirándulásokra, az évről-évre megrendezett évértékelő rendezvényekre, ahol az ünnepi beszédet vetélkedő, játék, finom ebéd, majd az éjszakába nyúló táncos mulatság követte, vagy amikor még kijött hozzánk a Mikulás. Jó kis csapatépítő rendezvények voltak ezek. Persze akkor még jóval kisebb volt a Trans-Sped. Azóta kinőtte magát, rengeteg átalakuláson ment keresztül. 

 

A Trans-Sped számos módon támogatja a kollégák kényelmét, számodra mi a legfontosabb céges törekvés? 

  Munkáltatónk nagy figyelmet fordít a fenntarthatóságra, a környezettudatos gondolkodást követve, mely jó érzéssel tölt el, ha a gyermekeinkre, a jövő generációjára gondolunk. Ez nagy mértékben hozzájárult ahhoz, hogy megbízzak a vállalatban, amelyet mi sem igazol jobban, minthogy a gyermekemet is támogattam abban, hogy itt kezdje a pályafutását. A lányom lassan egy éve dolgozik a Trans-Sped Kft.-nél, habár már kisgyermekként megismerte a céget, hiszen sokat volt bent velem az irodában, míg dolgoztam.  

 

Lányod által is nagy rálátásod van a pályakezdők helyzetére. Mit üzennél a számukra? 

Türelem, kitartás, bizalom, végsősoron erre van szükség, és cserébe egy nagyon jó munkahelyen építhetik a karrierjüket. Ma már egyre több területen folyamatleírások mentén végezzük a munkánkat, így akár a fiatalok is hozzászólhatnak, javaslatokat tehetnek, formálhatják, irányíthatják, magukénak érezhetik az elvégzendő feladatokat. Cégünk lépést tart a változó világgal, folyamatosan fejlődik, követi, sőt előre készül a várható eseményekre. Így az ide érkező fiatalok egy naprakész, az előrehaladást és a munkavállalók fejlődését szem előtt tartó csapat tagjává válhatnak, ami több szempontból is megkönnyíti az életüket. 

 

Mire vagy a legbüszkébb az itt töltött évek alatt? 

Kitartásomra, hozzáállásomra, elhivatottságomra, helytállásomra, és arra, hogy több mint két évtized után is képes voltam a tanulásra, az új ismertek elsajátítására a munkahelyem érdekében, és munkaügyi specialistaként is megmutattam állhatatos, odaadó munkámat. Nem egyszerű lépés tartani egy ilyen dinamikusan változó céggel, de nekem sikerül, és erre nagyon büszke vagyok!