Ismerd meg törzsgárda tagjainkat! - Balla Beáta

Ismerd meg törzsgárda tagjainkat! - Balla Beáta
Balla Beáta szenior munkaügyi specialista életének meghatározó része a Trans-Sped, hiszen a cég alapítása óta követi annak fejlődését és 25 éve folyamatosan azért dolgozik, hogy a vállalat szíve jó ütemben dobogjon.

 

Huszonöt éve érkeztél a vállalathoz, miért választottad a céget? 

Amikor a Trans-Sped-hez csatlakoztam, programozó-matematikus végzettségem volt, de hamar rájöttem, hogy más területen szeretnék elhelyezkedni. Fülöp Zsolt, a társaság ügyvezetője felajánlotta, hogy csatlakozzak a munkaügyi csoporthoz, ami akkor még csak a kezdeti lépéseknél tartott. Már ismertem a céget, hiszen édesanyám itt dolgozott, és diákként minden nyáron itt töltöttem a gyakorlati időmet. A vállalat dinamizmusa, a fejlődési lehetőségek és a családias légkör vonzottak ide. Huszonöt éves voltam, amikor teljes munkaidőben kezdtem el dolgozni a Trans-Spednél, és azóta is itt vagyok, mert folyamatosan kínál új kihívásokat és lehetőségeket a fejlődésre. 

 

Mi motivál arra, hogy több, mint két évtized elteltével is ugyanolyan lelkesedéssel dolgozz, mint a kezdetek kezdetén? 

A motivációm a folyamatos személyes és szakmai fejlődés, valamint a vállalat növekedése és sikere. Amikor a Trans-Sped-hez csatlakoztam, nem volt szakirányú végzettségem, de a vezetőim támogatásával sikerült elsajátítanom a HR szakmát. A szakirányú diplomámat is a vállalat támogatásával szereztem meg és azóta is állandóan képzem magam. A munkám során a számok, a jogszabályok és az emberekkel való foglalkozás egyaránt érdekel és kihívást jelent számomra, emellett érdekessé és változatossá teszi a mindennapi teendőimet. Mindez lehetővé teszi számomra, hogy kamatoztassam a tudásomat és tanuljak, így több mint két évtized után is ugyanolyan lelkesedéssel dolgozom, mint a kezdetekkor. 

 

Milyen munkahelyi környezet vesz körül? Milyen a kapcsolatod a közvetlen környezeteddel? 

A munkahelyi környezetem és a kapcsolatom a kollégákkal folyamatosan fejlődött és erősödött az eltöltött huszonöt év alatt. A cég kezdeti, családi vállalat jellege mára egy meghatározó nagyvállalati környezetté nőtte ki magát, de a közösségi szellem és a támogató légkör megmaradt.  
Kiváló csapatban dolgozom, nagyon jó munkakapcsolat alakult ki az évek során a közvetlen munkatársaimmal, amit erősít az is, hogy szakmailag hasonlóan gondolkodunk. Ez a közös értékrend és gondolkodásmód segít minket a hatékony együttműködésben és a közös célok elérésében. 
Azt mondhatom, hogy a HR csapaton belüli közeg mindig inspiráló és támogató volt, és ez a huszonöt év alatt csak erősödött. 

 

Milyen érzés volt részt venni a Trans-Sped fejlődésében és növekedésében, és milyen hatással volt ez a személyes és szakmai fejlődésére? 

Nagyon büszke vagyok arra, hogy részt vehettem a Trans-Sped fejlődésében és növekedésében, a HR osztály kiépítésében. Mára egy különálló igazgatóság lett abból a kis csoportból, amelyből elindultunk. Büszkeséggel tölt el, hogy részt vettem és koordináltam a folyamatos szervezeti átalakulásokat, ezen felül számtalan szakmai rendszer bevezetését is személyesen támogattam. A vezetők és a munkatársak is mindig bizalommal fordultak hozzám, ami hatalmas megerősítést jelentett számomra. Ez nagyban hozzájárult a személyes és szakmai fejlődésemhez. Azt javaslom minden fiatalnak, hogy legyenek türelmesek és kitartóak, mert a kitartó munka meghozza a gyümölcsét, és az én esetem erre egy nagyon jó példa.