Webshippy tulajdonrész-felvásárlás a Trans-Sped ügyvezetőjének szemével

Webshippy tulajdonrész-felvásárlás a Trans-Sped ügyvezetőjének szemével
Hatalmas öröm számunkra, hogy 2020 decemberében a Trans-Sped megvásárolta a Webshippy 27%-os tulajdonrészét, amellyel létrejött Magyarország első, e-logisztikára fókuszáló stratégiai szövetsége. A cégünk életében ez azért is nagy lépés, mert a tulajdonrész mellett ezentúl a Trans-Sped e-kereskedelemben érdekelt ügyfeleit a Webshippy szoftveres hátterével szolgálja ki.

Digitalizáció és automatizáció a logisztikában

A felvásárlás szervesen illeszkedik a Trans-Sped hosszútávú stratégiájába. Eddig is az ügyfeleik minél magasabb szintű kiszolgálása volt a célunk, mely elérésére több nagyívű informatikai fejlesztésbe kezdtünk az elmúlt években. Ez egészül ki mostantól azzal az innovatív e-kereskedelemre specializálódott megoldással és know-how-val, amit a Webshippy fejlesztett ki az elmúlt években.

Szakmai befektetőként ezen kívül hozzá fogunk járulni ahhoz, hogy a Webshippynél minél gyorsabban és eredményesebben fejleszteni tudják a már kifejlesztett megoldásokat, és akár többszörösére nőjön az ezáltal kiszolgált internetes kereskedők száma.

Perényi András (Webshippy ügyvezető), Vorobcsuk Zoltán (Webshippy társalapító), Fülöp Szabolcs (Trans-Sped ügyvezető)

Miért a Webshippy?

A Webshippy technológiai/logisztikai startupként az elmúlt években a legmodernebb kiszervezett e-kereskedelmi logisztikai, azaz fulfillment szolgáltatást építette fel a magyar piacon. A tranzakció után a Webshippy velünk, mint stratégiai szövetségessel erősödve egyedülálló szolgáltatásainak továbbfejlesztésére fókuszálhat, ami nem csak a következő évek hazai logisztikai piacát fogja meghatározni, hanem közös terveink szerint Közép-Európában, vagy akár a tágabb Európában is meglejenhet fulfillment szolgáltatással vagy a szoftveres háttér biztosításával.

Célunk, hogy a Trans-Sped 30 éves nagyvállalati logisztikai tapasztalata olyan szakmai tudásmegosztást és forrásbevonást biztosítson az egyik legsikeresebb startupnak, mely megteremti a fejlődés lehetőségét az újabb fulfillment centerek nyitásához és a további régiós terjeszkedéshez. 

Így például, az együttműködés részeként, a Trans-Sped segítségével, már a következő hónapokban a Webshippy raktárait robotizált polcrendszerrel szerelik fel, ezzel is elősegítve a forgalmi csúcsok kiszolgálását és a szolgáltatás skálázhatóságát.

Fülöp Szabolcs (Trans-Sped ügyvezető)

Hova érkezett most meg a Trans-Sped?

A jövőben a Webshippy fulfillment szoftverének segítségével az e-kereskedelemben érdekelt nagyvállalati és speciális igényekkel rendelkező ügyfelek igényeit  professzionális, megfelelő mennyiségű és felkészültségű munkaerővel, eszközökkel, raktárakkal, a növekvő kereslet kiszolgálásához, illetve skálázásához szükséges rugalmassággal tudja biztosítani a Trans-Sped.

A Trans-Sped már le tudja fedni a teljes e-kereskedelmi folyamatot a megrendelés feladásától akár a visszáru kezeléséig, mindezt a nagyvállalati informatikai rendszerekkel összekapcsolva. Ezáltal olyan nagy kereskedő és gyártó cégek magas szintű kiszolgálása is megvalósíthatóvá vált, melyek eddig ódzkodtak a digitális értékesítéstől a háttérlogisztika bonyolultsága miatt.

Fülöp Szabolcs