Elérhetőek a Logisztika Napjai webinársorozat előadásai!

Elérhetőek a Logisztika Napjai webinársorozat előadásai!
Logisztika Napjai előadássorozatunk a legaktuálisabb logisztikai témákkal várta az érdeklődőket április 13. és 15. között. A BREXIT hatásain, valamint az ázsiai export és import hétköznapi jelenségén túl, szó volt a gyógyszeripar speciális kihívásairól, a Trans-Sped saját fejlesztésű szoftveréről, zárásként pedig a logisztikusok karrierútjáról és fejlődési lehetőségeiről.

Évek óta kiemelt hangsúlyt fektetünk a tudásmegosztásra, a fiatalok képzésére és a szakmai utánpótlás biztosítására, ezért idén már hatodik alkalommal rendeztük meg eseményünket a Logisztika Napja alkalmából. A hagyományosan a tatai, tatabányai és debreceni telephelyen megrendezett, raktárbejárással fűszerezett előadások helyett a tavalyi évhez hasonlóan ismét alkalmazkodni kellett a megváltozott körülményekhez, ezért online előadássorozattal vártuk az érdeklődőket. De a hátrányból igyekeztünk előnyt kovácsolni!

 

A személyes találkozás ugyan elmaradt, de cserébe a korábbinál jóval nagyobb közönséget tudtunk megszólítani, hiszen az online térben már nem jelentett kihívást a földrajzi távolság. Így már nem csak a régióból, de az ország különböző pontjairól is csatlakozni tudtak az előadásainkhoz. A programok nem csak a logisztika szakos diákok számára voltak érdekesek, ugyanis olyan naprakész témákat dolgoztunk fel, melyek a logisztika területén dolgozóknak és oktatóknak is egyaránt hasznosak voltak. Ez látszott a résztvevők összetételén is, hiszen a 60% középiskolás és 30% egyetemista diák mellett a résztvevők 10%-a szakmabeli vagy oktató volt.

 

Az első előadáson a BREXIT hatásairól, valamint az ázsiai export és import hétköznapi jelenségéről beszélt Ragályi Mónika, a Trans-Sped vám osztályvezetője és Mihály Attila, a Trans-Sped légi-tengeri szállítmányozási osztályvezetője.

 

 

 

A következő nap első előadásán a gyógyszeripari szállítmányozás és raktározás speciális kihívásait ismerhettük Alapi Ariel szakértőtől és Czentye Szilárd szállítmányozási osztályvezetőtől.

 

 

A következő előadásban a Trans-Sped saját fejlesztésű szállítmányozási szoftvereit mutatta be Fülöp Levente, a Trans-Sped egyik tulajdonosa és digitális fejlesztési igazgatója, valamint Vass András projekt koordinátor.

 

 

Az utolsó nap záró előadás pedig a HR területével foglalkozott.  Szekeres Zita, a Trans-Sped HR igazgatója a logisztikusok karrierútját mutatta be, emellett pedig hasznos gyakorlati tanácsokat is kaptak a munkavállalás és állásinterjúk előtt állók.

 

 

Bízunk benne, hogy hasznos tapasztalatokkal gazdagodtatok!