Közel 600 fő érdeklődött Logisztika Napjai előadás-sorozatunk iránt!

Közel 600 fő érdeklődött Logisztika Napjai előadás-sorozatunk iránt!
Logisztika Napja alkalmából rendezett előadásainkon a Trans-Sped szakértői a legaktuálisabb logisztikai témákkal várták az érdeklődőket 2022. április 21-22. között. A tengeri és légi szállítmányozás jelenlegi helyzetén túl bemutatták legújabb hozzáadott csomagolásmentes szállítási, vagyis ZERO szolgáltatásunkat, betekintést kaptunk a 2022-es e-kereskedelmi trendekbe és HR osztályunk munkatársai hasznos tanácsokkal látták el a munkavállalás előtt álló fiatalokat.

 

Évek óta kiemelt hangsúlyt fektetünk a tudásmegosztásra, a fiatalok képzésére és a szakmai utánpótlás biztosítására, ezért idén már hetedik alkalommal rendeztük meg eseményünket a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság koordinálásában megvalósult Logisztika Napja alkalmából. Az elmúlt két évhez hasonlóan ismét online keretek között tartottuk meg előadás-sorozatunkat, így lehetőséget adva a résztvevőknek, hogy nemcsak a régióból, hanem az ország különböző pontjairól is csatlakozni tudtak az előadásainkhoz.

A programok nem csak a logisztika szakos diákok számára voltak érdekesek, ugyanis olyan naprakész témákat dolgoztunk fel, melyek a logisztika területén dolgozóknak és oktatóknak is egyaránt hasznosak voltak. Ez látszott az érdeklődők számán is, hisz míg a regisztráltak 60%-át középiskolások és egyetemisták alkották, addig 40%-uk oktatók és szakmabeliek voltak.

Összesen 5 szakértő 4 előadását hallgathattuk meg 2 napon keresztül. Az első előadás keretein belül Mihály Attila, légi-tengeri osztályvezető adott betekintést a légi és tengeri szállítmányozás jelenlegi kihívásaiba. Az előadásból megtudhattuk, hogy az üzletág soha nem látott mélységeket él át: több hetes késések, megemelkedett árak és nem várt szigorítások, balesetek nehezítik a logisztikusok munkáját.

 

 

A második előadáson Benyák Dóra, a Trans-Sped üzletfejlesztési projektmenedzsere mutatta be legújabb ZERO szolgáltatásunkat, mely egy zöld megoldás, hisz hozzáadott csomagolás mentesen történik a kiszállítás. A közel 1 órás előadás során kollégánk a szolgáltatás bemutatása mellett a tervezési időszakról is ejtett pár mondatot.

 

 

Második napunk első előadásán Kiss Dóra, szenior képzési és fejlesztési csoportvezető és Trencséni Zita, HR szervezetfejlesztési osztályvezető meséltek az e-kereskedelem térnyerésének hatására megváltozott munkakörökről, valamint hasznos tanácsokkal látták el a munkavállalás előtt álló diákokat. Munkatársaink azt is felajánlották a résztvevőknek, hogy igény szerint a fiatalok által beküldött önéletrajzokat véleményezik, így felkészülten vethetik bele magukat a munka világába.

 

 

Utolsó előadásunk keretein belül pedig Bárdos Pál Péter, a Trans-Sped stratégiai elemzője által kaptunk betekintést az E-kereskedelmi logisztika trendjeibe, folyamataiba. Megtudhattuk, hogy hogyan kapcsolódik egymáshoz az e-kereskedelem és logisztika, valamint az üzletág kihívásait is megismerhettük.

 

 

Bízunk benne, hogy a résztvevők hasznos információkkal gazdagodtak! Amennyiben a szolgáltatásokkal és az elhangzottakkal kapcsolatban kérdések merülnének fel, a kommunikacio@trans-sped.hu címen vagyunk elérhetőek.