Karácsonyi manókkal a rászorulókért

Karácsonyi manókkal a rászorulókért
Különleges karácsonyi teherautóval járta az országot a debreceni székhelyű logisztikai szolgáltató, a Trans-Sped. A vállalat fontos küldetésének tartja, hogy ilyenkor azokra is gondoljon, akik nélkülöznek, akiknek a karácsony nem a felhőtlen örömöt jelenti. Ebből a célból indította útjára Manó üzem teherautóját, amely végigjárta főbb telephelyeiket, adományokat gyűjtve.

A karácsonyi díszbe öltöztetett teherautó a debreceni telephelyről indult jótékony útjára, hogy aztán Tiszaújvárosban, Tatán és Tatabányán megállva összegyűjtse azokat az adományokat, amiket a vállalat munkatársai ajánlottak fel a rászorulóknak. A dolgozók igazán kitettek magukért, hiszen mindegyik városban összefogtak, hogy minél több adomány gyűlhessen össze. Volt, aki ruhát, cipőt adott, mások játékokat, könyveket, amikre otthon nincs szükség, azonban valakinek még nagy-nagy örömöt okozhat.

Debrecenben több száz kollégát tudtak mozgósítani a jó cél érdekében, akik egymást is segítve a szervezésben, végül sok-sok dobozzal tudtak hozzájárulni a kezdeményezéshez. Az alkalmazottak nem csak az otthoni gyűjtésben voltak aktívak, de a helyszíni munkákból is kivették a részüket,  hisz kézről-kézre adták egymásnak a dobozokat, hogy az autó minél hamarabb továbbindulhasson a következő állomásra.

Az akció igazán sikeres volt, hiszen végül több, mint száz dobozt tudtak leadni a budapesti Cipősdoboz gyűjtőponton. A Baptista Szeretetszolgálat pedig gondoskodik arról, hogy minden jó szívvel adott tárgy a legjobb helyre kerülhessen. A cégcsoport próbál minél több lehetőséget megragadni a segítségnyújtásra, ennek érdekében hirdették meg idén a népszerű debreceni Vojtina Bábszínházzal közös akciójukat, melynek keretében több mint négyszáz hátrányos helyzetű kisgyermek tekinthette meg a bábszínház karácsonyi előadását.

Fülöp Zsolt, a Trans-Sped Kft. ügyvezető igazgatója így nyilatkozott a jótékony kezdeményezésekről:

„A Trans-Sped vállalatcsoport mindig fontosnak tartotta, hogy odafigyeljen azokra, akik valamiben szükséget szenvednek. Lehetőségeinkhez mérten mindig igyekszünk támogatni őket és erre bíztatok mindenkit. Természetesen ne csak karácsonykor vegyük észre, hol segíthetünk, hanem egész évben!”

 

Nagyné Ambrus Györgyi Ilona óvodavezető hálás köszönetét tolmácsolta vállalatunk felé:

„A csoportokban a hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek száma magas, a szülők gyermekeikkel ritkán vesznek részt kulturális programokban, kevés ilyen élményük van. Az előadás végén megtekinthették közelebbről a bábokat és beszélgethettek az előadóval, így közelebbi kapcsolatba kerülhettek az elvarázsolt világgal. Élményeik több napon át megjelentek játéktevékenységeikben, újra és újra átélték a számukra kedvesebb részleteket, történeteket. Köszönjük a lehetőséget, hogy új élményekkel gazdagodhattak gyermekeink.”

 

A Trans-Sped-ről

A komplex logisztikával foglalkozó debreceni központú cégcsoport ma már több mint 700 embernek ad munkát, éves árbevétele pedig meghaladja a 16 milliárd forintot. A Trans-Sped Cégcsoport 1994 óta van jelen a tiszaújvárosi vegyi üzem logisztikai kiszolgálásában.

A megbízók teljes körű kiszolgálása érdekében a vezetőség nagy figyelmet fordít az erőforrások fejlesztésére, az új megoldások alkalmazására. Kiemelt figyelmet kap az árubiztonság növelése és a szakmai tudás állandó fejlesztése.

Országos irodahálózattal, 180.000 m2-t meghaladó fedett raktárkapacitással, 160-nál több közúti gépjárművel, biztonsággal, rugalmasan és magas minőséggel áll a megbízók rendelkezésére.