A professzionális logisztikai szolgáltatás kulisszatitkai haladóktól!

A professzionális logisztikai szolgáltatás kulisszatitkai haladóktól!
Négy telephelyén, több száz résztvevővel tartotta meg a Logisztika Napját a debreceni székhelyű Trans-Sped Csoport április 27-én, csütörtökön. Az országos programnaphoz évek óta csatlakozó vállalat célja a megfelelő szakmai utánpótlás biztosítása.

A 26 éve dinamikusan fejlődő vállalat vezetett túrát szervezett a logisztika iránt érdeklődő tanulók számára a tatai, tatabányai, tiszaújvárosi és debreceni telephelyein. A Debreceni Logisztikai Központ és Ipari Parkban szervezett nyílt napon a tavalyi év sikerére való tekintettel a vállalat ismét bepillantást engedett a fiatalok számára a cég mindennapi működésébe, akik szakértők segítségével testközelből ismerhették meg a Trans-Sped Csoport logisztikai szolgáltatásait és a legújabb trendeket. Ennek keretében megtekinthették a logisztikai kiszolgálást a gyakorlatban, a legmodernebb kamionokat, valamint a szállítmányozási ügyintézésről, fuvarozásról és a karrierlehetőségekről is széles körű tájékoztatásban részesültek.

 

A nyílt napot az idei évben is nagy siker és érdeklődés övezte: Debrecenben mintegy 140 középiskolás és egyetemista látogatta meg az immáron hagyománnyá vált rendezvényt. A logisztikai szakma kulisszatitkait Elek Gergő - a Trans-Sped Kft. logisztika igazgatója - tárta fel a fiatalok számára, majd gyakorlati szállítmányozási és fuvarozási ismeretekkel gazdagodtak a résztvevők. A 21 hektáron elterülő, 40.000 m2 fedett raktárkapacitással és intermodális címmel rendelkező Debreceni Logisztika Központ és Ipari Parkban a diákok üzemlátogatáson is részt vettek, ahol szakmai vezetéssel betekintést nyertek az ellátási lánc hatékony és gördülékeny működésébe. A bejárás során interaktív élményben is részesültek a fiatalok, hisz az egyik legmodernebb és legtakarékosabb nyergesvontató, a DAF XF Euro6-os járműbe ülhettek be, mely jól példázza a vállalat egyik fontos törekvését: hogy a leendő szakembereket és sofőröket a modern gépekkel és technikákkal ismertessék meg. 

 

„A szakmai utánpótlás biztosítása kulcsfontosságú az iparágban, éppen ezért tartjuk kiemelten fontosnak, hogy olyan eseményeket szervezzünk, mely valóban felkelti a fiatalok érdeklődését a logisztikai szakmák iránt. Ennek érdekét szolgálja a logisztika napja is, ahol egyszerre sokaknak tudjuk interaktív formában, játékosan megmutatni a vállalati folyamatokat, a logisztikai terület igazi szépségét.  Célunk, hogy a diákoknak karrierlehetőséget mutassunk – mi jó szakembereket, ők pedig biztos hivatást és munkahelyet találhatnak. Ez tehát olyan lehetőség, ahol mind a két oldal nyerhet.” – nyilatkozta Elek Gergő, logisztikai igazgató.

 

A Trans-Sped Kft. feladatának tekinti a fiatalok felelősségteljes szakmai elköteleződését, ezért az esemény célja volt a nagyvállalati munkakörnyezet, a gyakorlatias szemlélet és a professzionális értékek játékos és élményteli megismertetésén túl, hangsúlyt fektetni a pályakezdéshez szükséges információk és tanácsok megosztására is. A HR részleg részletes információkkal látta el az érdeklődő fiatalokat a toborzási folyamatokról, az iparágban jellemző munkakörök lehetőségeiről, az elérhető szakmákról és szakterületekről, továbbá megtudhatták, hogyan jelentkezhetnek a vállalat gyakornoki programjaira, s miként válhatnak a cég értékes dolgozójává.

 

 

A Trans-Sped Csoport

 

A komplex logisztikai kiszolgálással foglalkozó debreceni központú cégcsoport ma már közel 800 embernek ad munkát, éves konszolidált árbevétele pedig meghaladja a 16 milliárd forintot. A Trans-Sped Csoport 1990 óta van jelen a logisztikai piacon. A megbízók teljes körű logisztikai kiszolgálása érdekében a vezetőség nagy figyelmet fordít az erőforrások fejlesztésére, az új megoldások alkalmazására. Kiemelt figyelmet kap az árubiztonság növelése és a szakmai tudás állandó fejlesztése. Országos irodahálózatával, 180.000 m2-t meghaladó fedett raktárkapacitásával és 200-nál több közúti gépjárművével biztonsággal, rugalmasan és magas minőséggel áll a megbízók rendelkezésére