Hétköznapi hősök a Trans-Spednél

Hétköznapi hősök a Trans-Spednél
"Ma délelőtt az M3-as autópályán kigyulladt az autóm motortere. A lángoló kocsi mellett egyetlen kamionos állt meg az autópálya másik oldalán, és rohant oda, hogy segítsen eloltani a tüzet.”

Bejárta a Facebookot Lőrincz László története, akinek az autója az M3-as autópályán gyulladt ki, és kollégánk, Szomráki László sietett a segítségére január 30-án. A bajba jutott BMW-snek egyedül a Trans-Spednél dolgozó László nyújtott segítségét, aki hősiesen és nagyon gyorsan reagált a vészhelyzetre, így az események szerencsés fordulatot vettek.

Megkerestük Lőrincz Lászlót, aki elmondta, hogy kollégánk gyors közbelépésének köszönhetően az autója menthető, a tüzet pedig valószínűleg típushiba okozhatta.
„Gelejnél tankoltam, majd elindultam, és körülbelül 20 km-rel odébb éreztem, hogy lassul az autó, kikapcsol a tempomat, és a motorháztető alól kék füst száll. Lehúzódtam és megálltam, ekkor már az utastérbe is áramlott a füst, tudtam, hogy nagy lehet a baj. Felnyitottam a motorháztetőt, és hívtam a 112-t, ekkor kezdett el lángolni a motor.”

Munkatársunk Budapest felől a másik sávban állt meg, és a füstöt látva már a porral oltó készülékkel rohant át az úton. A biztosítószeget már menet közben eltávolította, és azonnal megkezdte a lángok eloltását. A motor ezek után nem sokkal újra lángra kapott, de sofőrünk még a helyszínen volt, és segíteni tudott. A tűzoltók is gyorsan kiérterkeztek, kollégánk pedig folytathatta útját.

„A helyzet azért volt veszélyes, mert az autóban ekkor 70 liter gázolaj is volt, és ha a tűz tovább terjed, nemcsak az autó éghetett volna ki, de nagy károkat okozhatott volna az úton is” – mondta el a szerencsétlenül járt autótulajdonos. „Ha a lángok felcsapnak az utastérben is, akkor sajnos már nem tudtunk volna mit tenni, de a kollégájuk gyorsaságának köszönhetően csak a fél motor égett ki, és nagyobb kár nem keletkezett.”

A Facebookon rengeteg hozzászólás érkezett, amelyben elismerésüket fejezik ki a sofőr emberséges hozzáállása miatt. Az esetről a Trans-Sped Csoport munkatársai is hamar értesültek, és mindannyian nagyon büszkék vagyunk Szomráki Lászlóra.

Fotó: Facebook (Lőrincz László: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1948467802138104&id=100009247084216)