Kiadó raktár Debrecenben

Kiadó raktár Debrecenben
Kiadó a Debreceni Logisztikai Központ és Ipari Parkban, a J4 számú raktárépületében 2 db egymással egymással egyező méretű és szimmetrikus kialakítású szekció. Összesen 2750 m2-en, a hozzá tartozó kiszolgáló szociális és irodai konténerblokkokkal kiegészülve és a galériaszinten irodai helyiségekkel. A galériaszint a csarnok légterétől elválasztott, önálló gépészeti és épületvillamossági kialakítású. 

Az épület távlati kialakításában szerepel a tetőfelületen napelemes rendszer telepítése is, melynek kiépítéséhez a napelemes rendszer szaktervezője által igényelt szerkezetek és ezek rendszerei a tervezés során figyelembe lettek véve, de ennek beépítése várhatóan csak külön erre vonatkozó pályázati forrás igénybevétele esetén tud majd megvalósulni.

Az új raktárcsarnok megközelítése kamionközlekedésre alkalmas úton keresztül történik, mely jelenleg is már kiépített. 

A megújuló energiával működtetett épületgépészeti rendszer a teljes épület fűtési és hűtési igényét levegő-levegős elven működő hőszivattyús épületgépészeti rendszer biztosítja, melynek készülékei a lapostetőn vannak. A raktártér télen min. 5 C fokra temperált hőmérsékletű, de a csarnoktér téli 20 C fűtése is adott esetben megoldható.

Az épület tervezése során előtérbe került a megfelelő természetes megvilágítás biztosítására, ezért a felülvilágítók egyenletesen, a közlekedősávok fölé kerültek a tetőfelületen. 

A raktár kamionos kiszolgálásához az ipari kapu helyett egy dokkolásra jobban alkalmas előtétzsilipes dokkoló kerül az előtető alatti épületbővítmény külső részére kb. 12 m hosszú szakaszon. A kialakítás során egy mobilrámpát fognak épületen belül a dokkolóállás belső oldalára elhelyezni, mely lehetővé teszi a közvetlen áruszállító járműre való rakodást, így a rakodás kézi emelő nélkül elvégezhető. Az előtető alatti rész beépítésére a mobilrámpa helyigénye miatt van szükség, hogy ennek helyzete a belső közlekedő folyosó helyzetét és a szabad árumozgást ne korlátozza. 

A fenti kivitelezéssel a rakodás során csökken a külső légtérhez kapcsolódó kapu felülete, így ez jelentős energetikai megtakarítást is eredményez a működés során. Az előtétzsilipes kialakítás előnye, hogy ennek illeszkedését az adott jármű platómagasságának megfelelően be lehet majd állítani, a rakodás időszükséglete is így csökken, ez is energiamegtakarítást eredményez majd.

A déli oldalon lévő kapuk a füst-szakaszhoz igazodó kialakításhoz biztosítják a hő- és füstelvezetéshez szükséges frisslevegő utánpótlást. Ezek vezérlése a tűzjelzőrendszer jelére automatikusan indul. 

Az építmény tűzvédelmi kockázati osztálya AK alacsony kockázati osztályba sorolt. 

Ajánlatkérés