A jövő logisztikusai a Trans-Spednél - Logisztika Napja Tatán

A jövő logisztikusai a Trans-Spednél - Logisztika Napja Tatán
Közel 100 logisztika szakos diákot és pedagógust fogadtak a Trans-Sped tatai logisztikai központjában az idei Logisztika Napi rendezvénysorozat keretében.

 

Az idén április 18-án tartott tatai programon közel 100 fő logisztika szakos diák és pedagógus vett részt, és kapott testközelből ízelítőt a logisztika világából. A résztvevő intézmények között volt a tatai TSZC Bláthy Ottó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, a tatabányai Kossuth Lajos Közgazdasági Szakközépiskola, a komáromi Tatabányai SZC Kultsár István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája és a Budapesti Gazdasági Egyetem is. Interaktív programokkal, raktárlátogatással, és üzletági bemutatókkal készültek az eseményre, így a látogatók bepillantást nyerhettek a tatai telephely működésébe. 

A Trans-Sped – mint a hazai logisztikai szektor egyik piacvezető szolgáltatja - társadalmi felelősségvállalási programjában kiemelt helyet foglal el a szakmai utánpótlás képzése és az oktatási intézményekkel való szoros együttműködés. Nagy hangsúlyt fektetnek a tudásmegosztásra, a fiatalok szakmai elköteleződésének támogatására. 

 

 

Évek óta csatlakoznak a Logisztika Napja kezdeményezéshez, melynek keretében megvalósuló rendezvénysorozatunk célja, hogy a Trans-Spednél felhalmozódott, több mint három évtized szakmai tapasztalatát, tudását megoszthassák a jövő logisztikai szakembereivel. Azon dolgoznak, hogy a logisztika világát közelebb hozzák a résztvevőkhöz és olyan gyakorlati útmutatóval szolgáljanak számukra, melyet a munkaerőpiacra lépés előtt állva kamatoztatni is tudnak majd. A rendezvénysorozat keretébe a több helyszínen megvalósuló telephelylátogatások mellett a logisztika vállalat online kerekasztal-beszélgetésekkel is készült, melyek lokációtól függetlenül elérhetőek az érdeklődőknek. 

A nyugat-magyarországi régió kiemelt fontossággal bír a Trans-Sped működésében. A Magyarországon csaknem 20 telephellyel rendelkező logisztikai nagyvállalat Tatán, Tatabányán és Környén is jelen van.  A térségben jelenleg három féle fő tevekénységet végeznek – raktárlogisztikát, vámügyintézést, valamint közúti szállítmányozást és fuvarozást – 144 kollégájuk aktív részvételével.

 

 

Az idei esemény is a magyarországi Logisztika Napjai rendezvénysorozathoz kapcsolódott, melynek koordinálását a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság végzi.