Országossá bővült a Trans-Sped Akadémia

Országossá bővült a Trans-Sped Akadémia
A Trans-Spednél még nem ért véget a tanév: idén is megrendezték az immáron országossá bővült Trans-Sped Akadémiát a logisztikai szakképzésben dolgozó pedagógusok részére.

A Trans-Sped Akadémia szerepe

 

A Trans-Sped életében évek óta kiemelt helyet foglal el a logisztikai képzés támogatása. A 2018-ban megalapított akadémia célja, hogy a logisztika szakos pedagógusok naprakész információkkal egészíthessék ki a tananyagukat. Ennek érdekében a cégcsoport kollégái gyakorlatias, a mindennapi munkára építkező tananyagokkal támogatják az oktatók munkáját, hiszen mindig szükség van jól képzett és tájékozott szakemberekre a logisztika területén. 

 

Ebben a folyamatban nem szegte a szervezők kedvét a pandémiás helyzet sem, alkalmazkodtak a megváltozott körülményekhez, így az idei évben online keretek között rendezték meg a 3 napos Trans-Sped Akadémiát.

 

 

 

Az oktatáson 15 pedagógus vett részt, összesen 7 intézményből, az ország különböző pontjairól. A háromnapos online képzés alatt 12 előadást volt lehetőségük meghallgatni az oktatóknak, az utolsó napi kerekasztal-beszélgetésen pedig megoszthatták egymással is a tapasztalataikat.

 

Komplex logisztikai szolgáltatóként számos területet érintettek az előadók. Több raktárlogisztikai témájú előadással is készültek a pedagógusoknak: az általános raktári folyamatok mellett megismerhették a használt raktári nyilvántartó rendszert, illetve az autóipari logisztika specialitásairól is hallhattak egy összefoglalót.

A Trans-Sped az az e-kereskedelemben résztvevő nagyvállalatok logisztikai kihívásaira is megoldásokkal szolgál, így a terület sajátosságairól is tartottunk előadást, melyből a fulfillment szolgáltatás működését és előnyeit ismerhették meg az oktatók. 

A digitalizáció szerepe a logisztika területén is egyre hangsúlyosabbá válik. A résztvevők megismerték a Vecturát – a Trans-Sped saját fejlesztésű szoftverét – egy olyan szállítmányozási és fuvarozási folyamatot átfogó rendszert, amely a teljes fuvarszervezési adminisztráció digitalizációját valósítja meg.

Emellett több előadás érintette a szállítmányozás és fuvarozás témakörét, melyből néhány kiemelt előadást a mindenki számára elérhetővé tettünk a saját YouTube-csatornánkon. 

 

A közúti szállítmányozás jelene és jövője

 

Évente átlagosan 120 000 fuvart teljesítünk, a cégcsoportunk flottája 230 tehergépjárműből áll, melynek 30%-a a belföldi szállítmányozást szolgálja. Szűcs Szabolcs elszámoltatási osztályvezető A fuvarozás jelene és jövője című előadásában beszélt a cégcsoport és az üzletág helyzetéről. 

 

 

 

Hullámvasúton a közúti szállítmányozás

 

Piroska Péterné belföldi szállítmányozási osztályvezető a külföldi és belföldi közúti szállítmányozás helyzetéről tartotta előadását. Az üzletág hatalmas változásokon ment keresztül a koronavírus okozta válsághelyzet alatt. 

A közúti szállítmányozás jelenlegi és jövőbeni helyzetéről szóló előadás az alábbi linken tekinthető meg: 

 

 

 

Szállítmányozás más szemszögből

 

A szállítmányozást érintő feladatokról Szántó Lajos szállítmányozási igazgató tartott előadást a résztvevőknek. Betekintést nyújtott a szállítmányozást megelőző, a kockázatok csökkentését szolgáló folyamatokba is, ahol a pedagógusok megismerhették mind a vevők, mind az alvállalkozók esetén az értékelés menetét. 

Szántó Lajos előadását az alábbi linket tekinthetik meg:

 

 

 

Speciális fuvarfeladatok teljesítése

 

A Trans-Sped minőségügyi munkatársa, Fekete Sándor a speciális fuvarfeladatokról és a tehergépjármű-biztonsági követelményeiről beszélt előadásában, mely itt érhető el:

 

 

 

Cégcsoportunk kiemelt figyelmet fordít a tudás és a tapasztalat átadására. A diákok oktatásában a pedagógusnak és az oktatást biztosító intézményeknek van a legmeghatározóbb szerepük. A magas színvonalú oktatáshoz azonban elengedhetetlen, hogy a vállalatok és az oktatók szorosan együtt dolgozzanak. A háromnapos akadémia azt a célt szolgálta, hogy a pedagógusok is naprakész információt tudjanak nyújtani a diákjaiknak.