Átállás az új generációra a Trans-Spednél

Átállás az új generációra a Trans-Spednél
Idén 50 új DAF XF Space Cab nyerges vontatót vesz át a Trans-Sped Csoport. A korszerű járművek megfelelnek a legújabb uniós szabványoknak, a legalacsonyabb környezeti terheléssel járnak és a biztonság is kiemelt szerepet kapott a vezetéstámogató rendszereknek köszönhetően.

Első körben 20 tehergépjárművet vásároltak az idén átadott tatabányai telephelyükre, hogy az ott megkezdett, az AGC Glass Hungary Kft.-vel kötött hosszú távú raktározási szerződést fuvarozási megbízással is bővítsék. A két vállalat évtizedes együttműködése a 2017 elején felépült raktárcsarnokkal stratégiai együttműködéssé nőtte ki magát, és az elnyert fuvarozási megbízással tovább bővült.

Az új járművek maximálisan megfelelnek az Euro 6 károsanyag-kibocsátási előírásoknak, mely a legmodernebb technológiák révén válik lehetségessé. Ez nemcsak a motort teszi hatékonyabbá, hanem lehetővé válik a kipufogógáz-visszakeringetés, vagy a kipufogógáz-utókezelés, illetve a GPS koordináta alapján domborzathoz igazított tempomat is segíti a tehergépjármű vezetőt. Ezen felül a járműveken teljes körű vezetéstámogató rendszerek növelik a sofőr biztonságát éberségfigyelővel, távolságtartó tempomattal és sávtartó rendszerrel.

A közeljövőben a Trans-Sped járműflottájából országosan további 30-at cserélnek le a legújabb DAF XF Space Cab nyerges vontatókra annak érdekében, hogy minél fiatalabb, modernebb flottával rendelkezzen a cég. Ezt a törekvést bizonyítja, hogy a Trans-Sped Csoport járműflottájának átlagéletkora 1,5 év.

A vállalat ezzel a beszerzéssel is támogatja azt a környezetbarát, a fenntartható fejlődés elveit fókuszba állító felfogást, ami egész működésüket áthatja – nemcsak a fuvarozásban, hanem a komplex szolgáltatások teljes spektrumán.

„Cégcsoportunk húsz éve túlnyomórészt DAF tehergépkocsikat alkalmaz, ezek kedvező beszerzési és üzemeltetési költségeinek, illetve megbízhatóságának köszönhetően. Elégedettek vagyunk továbbá a MultiSupport Full Care teljes körű javítási és karbantartási szerződés előnyeivel is, amelyet általában három évre és évi 140 ezer kilométerre szoktunk kötni. A most átvett tíz XF 450 Space Cab és az októberben érkező húsz XF 480 Space Cab modellen kívül hamarosan még tíz XF 450 Space Cab vontatót szerzünk be” – mondta Tóth Csaba, a Trans-Sped Csoport fuvarozási igazgatója.

Mára hazánk egyik meghatározó komplex logisztikai szolgáltatójává vált az 1990-ben alakult Trans-Sped Csoport. 13 magyarországi és egy romániai telephelyén összesen több mint 180 ezer négyzetméternyi fedett raktárral rendelkezik, 750 főt foglalkoztat, flottájában pedig 200 járműegységnél is több dolgozik a kishaszonjárművektől a ponyvás, hűtős, illetve konténerszállító nyerges szerelvényekig. A nyerges vontatók háromnegyede DAF gyártmányú.