Robotokkal és raktárakkal fejleszt a logisztikai nagyvállalat

Robotokkal és raktárakkal fejleszt a logisztikai nagyvállalat
Az ország egyik legmodernebb, robotokat is alkalmazó e-kereskedelmi raktárépületét is üzemeltető Trans-Sped Kft. új beruházásait adta át Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A magyar kormány 2,3 milliárd forinttal támogatta a cég stratégiai céljait. Portfolióbővítés, ingatlanberuházások és technológiai fejlesztések biztosítják a stabilitást és a folyamatos bővülést az egyik legnagyobb hazai logisztikai vállalatnál, a Trans-Sped Kft.-nél. A cégcsoport raktárbázisainak és legújabb üzletágának, a fulfillment szolgáltatásának fejlesztése csaknem 8 milliárd forint összköltségből valósult meg.

Négy új raktárcsarnokkal, innovatív robottechnológiával, modern állványrendszerekkel, speciális anyagmozgató gépekkel és megújult informatikai rendszerrel bővült az elmúlt két évben a Trans-Sped Kft. logisztikai üzletága. A csaknem 8 milliárd összköltségű fejlesztésekhez a magyar állam 2,3 milliárd forint támogatást biztosított. A megvalósult beruházások és a támogatási szerződések ünnepélyes átadására a társaság egyik kiemelt telephelyén, a nagytarcsai raktárbázisban került sor Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter részvételével.

 

 

Országos raktárhálózat

A Trans-Sped raktárhálózata az elmúlt időszakban csaknem 20.000 négyzetméterrel bővült, amely így országosan meghaladja a 220.000 négyzetmétert.

Debrecenben három új csarnok épült, mely beruházásokhoz kapcsolódóan a Trans-Sped összesen 192 fővel bővítette létszámát. Az új épületek kialakítása során kiemelt szempont volt az energiahatékony üzemeltetés, ezért a moder hőszivattyús hűtés-fűtéstrészben napelemes rendszer látja el energiával , a korszerű, mozgásérzékelős LED világítás mellett pedig mindenhol nagyméretű kupolák biztosítják a természetes fény bejutását.

Az M1 autópálya közelében található Környe településen a társaság korábbi épülete egy 6000 négyzetméter alapterületű, különleges, 20 méteres magasraktárral bővült. Az új, nagy belmagasságú csarnok és a benne dolgozó egyedileg erre a célra gyártott emelőgépek a hatékony helykihasználásnak és a gyors le- és felrakodásnak köszönhetően még hatékonyabban tudják kiszolgálni az ügyfeleket. A közelben található tatai raktárban is megújult az informatikai rendszer, valamint az anyagmozgató géppark is.

 

Robotok Nagytarcsán

A Trans-Sped legnagyobb, mintegy 17.000 négyzetméteres csarnoka a főváros vonzáskörzetében, Nagytarcsán található. A fulfillment szolgáltatást nyújtó raktár különlegessége az 50 darabos robotflotta, ami jelentősen megkönnyíti és meggyorsítja az e-kereskedelmi tevékenységet. Az árukészletet mozgató robotok még vonzóbbá teszik a munkahelyeket, ugyanis a „teknős” becenevű robotok szó szerint a webáruházi megrendeléseket összeállító munkatársak keze alá dolgoznak, hiszen a kívánt árut automatikusan kikeresik és odaviszik a csomagolópontra. Így a kollégák kényelmesen, fűtött munkaállomásokon végezhetik a hasznos, értékteremtő munkát, míg a robotok kiszolgálják és megkímélik őket a napi akár 15-20 km-es gyaloglástól.

A GEEK+ típusú, Li-akkumulátoros, energiahatékony robotok leginkább egy nagy méretű robotporszívóhoz hasonlítanak, amelyek a „hátukon” hordozzák az akár 1 tonna súlyú polcrendszereket. A robotflottát és a hozzá kapcsolódó technológiai hátteret, valamint a speciális polcrendszereket 2021-ben szerezte be a cégcsoport, és a tesztidőszakot követően 2022-ben kezdődött el a munkájuk. A társaság tapasztalatai a robotokkal kapcsolatban pozitívak, „a teknősök” a karácsonyi főszezonban is jól teljesítettek.

 

 

Állandó mozgásban

A csaknem 33 évvel ezelőtt alapított szállítmányozó cég három évtized alatt egy 900 főt foglalkoztató, komplex logisztikai szolgáltatást nyújtó nagyvállalattá vált. A dinamikusan növekvő cégcsoport fejlődése a külső gazdasági hatások ellenére is folyamatos.

 

„Állandó mozgásban vagyunk – ami nemcsak alaptevékenységünkből fakad. Sikereinket a gyors, de mégis megfontolt szakmai döntéseknek köszönhetjük, és képesek vagyunk a legnagyobb válságok közepette is megújulni. 2021-ben így hoztuk létre és építettük fel e-kereskedelmi szolgáltatásunkat, ahol szűk egy év alatt a robotparkunkkal máris a szakma élvonalába kerültünk. A piac mindig új igényeket és egyben új lehetőségeket generál, ezekre a jövőben is az elsők között kívánunk reagálni, legyen az egy új iparági szolgáltatás vagy a meglévő folyamatok fenntarthatóbbá tétele” – mondta Fülöp Szabolcs, a Trans-Sped Kft. ügyvezetője a társaság hitvallásáról.

 

A 100%-ban magyar tulajdonú cégcsoport tevékenysége mára a logisztika minden ágát lefedi a szállítmányozástól és a raktározástól az import vámügyintézésen át a házhozszállítás megszervezéséig, mindezt egyre fenntarthatóbb módon. A Trans-Sped Csoport csaknem 250 darabos tehergépjármű-flottájával, 220.000 négyzetméteres raktárkapacitásával, 16 regionális központjával és országos irodahálózatával a jövőben is gyors és hatékony kiszolgálást kíván biztosítani ügyfeleinek.