Angliába vinnék árut, tényleg olyan szörnyű a helyzet? - A Brexit export összefüggései

Angliába vinnék árut, tényleg olyan szörnyű a helyzet? - A Brexit export összefüggései
Megnövekedett adminisztrációs feladatok, új szabályok és extra költségek, miközben minden Magyarországról Nagy-Britanniába tartó terméket export vámeljárás alá kell vonni – röviden így jellemezhetjük a január elsejével életbe lépett új, Brexit utáni időszakot. A legújabb szakmai anyagunkban részletesen ismertetjük, hogy az Egyesült-Királyságba történő export tevékenységek során mire fontos figyelni.

Az Egyesült-Királyság Európai Unióból való kilépését követő 11 hónapos átmeneti időszakot követően, 2021. január elsejétől nemcsak azoknak vannak plusz kötelezettségei, akik Nagy-Britanniából hoznak be árut, hanem azoknak is, akiknek értékesítenek oda.

A következő, ingyenesen elérhető szakmai anyagunkban a következő területekre térünk ki:

A legfontosabb tudnivalókat a területtel foglalkozó megbízott szakértőnk egy célratörő, 6 oldalas dokumentumban foglalta össze. Ezt a szakértői anyagot mindenki ingyenesen megkapja, aki feliratkozott szakmai hírlevelünkre. 

 

 

 

Korábban már ismertettük, hogy a Nagy-Britanniából történő import tevékenységekre milyen hatással van a Brexit. Ez az anyagunk ide kattintva érhető el.

Ha a Brexittel kapcsolatban további kérdéseid merülnek fel, keresd bizalommal szakembereinket a vamugynokseg@trans-sped.hu e-mail-címen, vagy sürgős esetben Ragályi Mónika vám osztályvezetőt a +3620 56 56 488-as telefonszámon.