A legkiválóbb gépkocsivezetők között a kollégáinkat is díjazták!

A legkiválóbb gépkocsivezetők között a kollégáinkat is díjazták!
Idén összesen 139 gépkocsivezetőt díjazott a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete az IRU-diploma átadó ünnepségén, májusban. Közöttük 4 kollégánk is részesült az egyik legrangosabb szakmai elismerésben: Kun István, Ravasz András, Pál József és Kanál Sándor!

Az IRU (International Road Transport Union) a tagegyesületei ajánlására immáron több mint fél évszázada minden évben kitünteti azokat a gépkocsivezetőket, akik belföldi vagy nemzetközi forgalomban kifogástalanul végzik a munkájukat. Az elismerést azok a járművezetők kaphatják meg, akik nem okoztak balesetet saját hibájukból, minden előírást betartottak itthon és külföldön, illetve legalább egymillió kilométert tettek meg nemzetközi forgalomban. 

A magyar járművezetők Európa élvonalába tartoznak, a díjazottak számát tekintve minden évben az első harmadban végeznek és hatalmas büszkeség, hogy az országunk sikeréhez a kollégáink is hozzájárultak. Az ehhez hasonló díjak is jól jelzik, a trans-spedesek mennyire elhivatottak a szakmájuk iránt, mely elengedhetetlen ahhoz, hogy a legmagasabb szintű szolgáltatást tudjuk a megrendelőinknek nyújtani.

Ravasz András kollégánk nagyon örült annak, hogy elnyerte ezt a kitüntetést. - “Nagyon jó érzéssel töltött el, hogy megkaptam a díjat. Remek érzés tudni, hogy számon tartanak, és elismerik a munkámat. Ez a kitüntetés összetart minket, olyanok vagyunk, mint egy nagy család” – fogalmazott. András 1990-ben vizsgázott gépjárművezetőként, 1991-ben kezdett el nemzetközi fuvarozásban dolgozni, azóta már több mint hárommillió kilométert vezetett balesetmentesen. 

Ebben a munkában András számára a szabadság és a kötetlenség a legvonzóbb. Elkezdte és nem tudta abbahagyni. Szerencséje is volt, mivel a családja – felesége és három gyermeke – mindig méltányolta, mellette álltak és segítették. – “Ezt a munkát csak úgy lehet jól végezni, ha úgy jövünk el otthonról, hogy minden rendben van. Két gyermekem már lediplomázott, én lettem a harmadik „diplomás” a családban” – meséli nevetve. 

A nagy autó szeretete, a fiatalos szabadság az, amiért szereti ezt a munkát. Ráadásul - mint mondja - olyan helyekre, országokba juthat el, ahová nem biztos, hogy másképpen sikerülne. András például Skóciától kezdve Athénig sokfelé megfordult. Szerinte nem igaz, hogy a gépkocsivezetők csak az iparterületekre járnak, van lehetőség arra is, hogy kicsit körülnézzenek egy gyönyörű helyen. - “Ha több idő van, mert például másnap rakják meg a kamiont, akkor egy városnézés belefér” – fogalmaz.

Ezúton is gratulálunk a díjazottaknak és valamennyi kollégánknak még legalább egymillió balesetmentes kilométert kívánunk!

 

HASONLÓ TARTALMAK: