A szállítmányozás napjai webinársorozat előadásai megtekinthetők!

A szállítmányozás napjai webinársorozat előadásai megtekinthetők!
A szállítmányozás egy gyorsan változó, folyamatosan fejlődő iparág, így naprakész tudást a legkönnyebben maguktól a cégek képviselőitől szerezhetsz. Webinársorozatunkban a légi-tengeri és a kínai import legújabb megoldására, a vasúti konténeres szállítmányozásra fókuszáltunk, és megosztottuk veletek a legérdekesebb történeteket, a szakma legnagyobb kihívásait, valamint a HR területéről is hoztunk egy érdekes előadást. 

A Trans-Sped Csoport stratégiájának évek óta része a jővő logisztikusainak képzése, a vállalat tudásbázisának megosztása és a szakmai képzések támogatása. A már ötödik éve megtartott programsorozat akadémiává nőtte ki magát, viszont az idén alkalmazkodni kellett a megváltozott körülményekhez. Webinársorozat formájában adtuk át idén tudásukat a Trans-Sped vezetői, melynek köszönhetően országossá vált a rendezvényünk. 

- A szakmai utánpótlás biztosítása kiemelt fontosságú az iparágban, amit a jelenleg kialakult vírushelyzetben sem hagyhattunk figyelmen kívül. Emellett ismerjük az oktatók, tanárok új kihívásait, és szerettünk volna számukra támogatást nyújtani. Évek óta tartunk előadássorozatokat és nyitjuk meg a raktárlogisztikai területeket az ifjú logisztikusoknak, így több ezer fiatal vett már részt a programjainkon.  Ezt a képzést a vírushelyzet miatt most az online térbe költöztettük, viszont igyekeztünk olyan előadókat meghívni, akik a logisztika speciális szaktudást igénylő területét mutatják be - mondta el Fülöp Zsolt, a Trans-Sped Csoport ügyvezetője, a Trans-Sped Akadémia alapítója.

A kezdeményezésünk sikerét jól mutatja, hogy nagy igény mutatkozott a hiteles és erős szakmai alapokon nyugvó tudásra, ugyanis a három előadás összesen 450 fő részvételével zajlott. A logisztikai webinársorozattal a célunk az volt, hogy közelebb hozzuk a szakmát a diákok és a logisztika iránt érdeklődők számára. A webinárok megtartása egy új lehetőség volt a számunkra arra, hogy megszólítsuk a szakmát, és a jelenlegi helyzetnek hamar megmutatkoztak az előnyei. Míg a korábbi években a telephelyeinken tartott nyílt napokra túlnyomórészt a környék oktatási intézményeiből érkeztek látogatók, addig most az online elérhetőség miatt nem szabott gátat a fizikai távolság, és Zalaegerszegtől Budapesten át egészen Debrecenig felölelték az országot az érdeklődők.

Az első két előadás a logisztikai szakma egy-egy különleges területével foglalkozott. Első nap a légi szállítmányozás hazai fejlődéséről és kihívásairól tudhattunk meg részleteket Mihály Attilától, a Trans-Sped légi-tengeri szállítmányozási osztályvezetőjétől. 

A második napon pedig a tengeri szállítmányozás kérdéseivel és a kínai import új megoldásával, a vasúti konténeres szállítmányozással foglalkoztunk.

A harmadik webinár kimondottan a pályakezdők számára készült. A Trans-Sped HR igazgatója, Kelsánszky Mária tartott előadást a logisztikusok számára elérhető karrierlehetőségeiről, valamint hasznos tanácsokat hallhattak az álláskeresésről és interjúra felkészülésről.

Bízunk benne, hogy sok hasznos tudással gazdagodtatok!

 

További szakmai tartalmak: