Ipari park, raktárépítés, üzemeltetés

Ipari park, raktárépítés, üzemeltetés

A Debreceni Logisztikai Központ és Ipari Park 28 hektáron terül el. 2020-ra az ipari park 8 csarnokkal áll a megbízó vállalatok rendelkezésére. Az épületek száma folyamatosan növekszik a bérlői igényekhez igazodó korszerű, modern raktárak megépítésével. A park területe bővíthető.


tovább >

Az ipari park összközműves: víz-csatorna, elektromos és gázhálózattal ellátott. Az ingatlan teljes egészében körülkerített és komplex objektumvédelemmel biztosított: a park területén beléptető és térfigyelő rendszer működik. A betelepült cégek tűzbiztonságát az épületekbe beépített tűzjelző rendszeren túl létesítményi tűzoltóság is erősíti.

Tömegközlekedési eszközökkel is könnyedén megközelíthető, emellett korszerű személygépkocsi és haszongépjármű parkoló áll rendelkezésre. A Debreceni Repülőtér mindössze 5 km-re, az autópálya pedig 10 km-re van a létesítménytől, amely iparvágányi kapcsolattal is rendelkezik.
tovább >

Több mint 800 fő dolgozik a park területén, ahol a bérlők teljes körű kiszolgálása érdekében nem csupán raktárbérlésre nyújt lehetőséget az üzemeltető, hanem a raktári kiszolgálás megszervezését, a komplex logisztikai szolgáltatást, valamint back office funkciókat is biztosítja a Trans-Sped Kft.
A Debreceni Logisztikai Központ és Ipari Park összesen 27 betelepült vállalkozás számára biztosít telephelyet vagy székhelyet (Pl.: Trans-Sped Kft., Family Frost Kft., WKS Ungarn Kft., TEVA Gyógyszertár Zrt., Sváb Gasztro Kft.).

Az ipari park alapszolgáltatásai között szerepel a 24 órás beléptető- és térfigyelő rendszer üzemeltetése, haszongépjármű és személygépkocsi parkolók biztosítása, ebédlő, oktató- és tárgyalótermek bérbeadása, valamint a postai és back office szolgáltatások (számlázás-könyvelés, HR, IT, beruházás-előkészítés és -lebonyolítás, marketingkommunikáció és pályázatkezelés).

Kiegészítő logisztikai szolgáltatásként a raktározást, a közúti, tengeri és légi, valamint konténeres szállítmányozást, vámügyintézést, komissiózást és olyan értéknövelő szolgáltatásokat biztosít az ipari park üzemeltetője, mint a kiszerelés, egységrakomány-képzés, zsugorfóliázás, címkézés, tasakolás. A termelési logisztikai kiegészítő szolgáltatások a következők:

  • beszállítás a technológiai folyamat megfelelő elemeihez
  • közbenső raktározás
  • műveletközi szállítás ütemezése, telephelyen belüli szállítás, kiszállítás
  • teljes körű karbantartási tevékenység (gépész, műszerész, villamos)
  • a megbízó követelményrendszerének átvételével integráció a termelési folyamatokba.

További kiegészítő szolgáltatásként az ipari park területén 60 tonnás hídmérleg is igénybe vehető.

 

A fenntartható fejlődés és a környezetvédelem érdekében a park területén a csarnokok hőszigeteltek, valamint az ipar kapuk is szekcionáltak és hőszigeteltek. A központi irodaházban és három raktárcsarnokban a fűtés-hűtés megújuló energiával biztosított: hőlégszivattyús fűtési rendszer üzemel, valamint a park területén napkollektorok telepítésére is lehetőség van.
Az ISO 9001, 14001, valamint 50001 integrált rendszereket alkalmazza az üzemeltető a park területén, illetve a havária-megelőzésre is rendelkezik protokollal. Az üzemek és csarnokok zavartalan működését tervszerű és rendszeres karbantartási tevékenységgel biztosítja. A munkahelyi jólétért pihenőparkot működtet, és az esztétikai élményt folyamatos parkgondozással tartja fenn.

A Trans-Sped nemzetközi és hazai nagyvállalatok sorával dolgozik együtt hosszú távon, sokszor úgy, hogy egy teljes gyártóegység működését támogatja megbízható komplex logisztikai és műszaki megoldásaival. A hatékonyságra mi sem jobb bizonyíték annál, mint hogy egyre több raktárat építenek, méghozzá legtöbbször speciális és egyedi ügyféligényekre szabva. 

 
2015. október 1-én került sor az ipari park versenyképességének javítását szolgáló üzemcsarnok átadására a DELOG Kft. által üzemeltetett ipari parkban. A J2 csarnok egy nagyobb, 20.000 m2-t meghaladó csarnok-együttes elsőként megépült része. A 4386,75 m2 alapterületű és 12,48 m magasságú épület 3 tűzszakaszokra bontott, és az ipari park biztonsági rendszeréhez igazodva itt is beüzemelésre került megfigyelő, tűzjelző és beléptető rendszer. A teljes épület megújuló energiaforrásból biztosítja a csarnok hűtését és fűtését.


Projekt címe: Ipari park versenyképességének javítása korszerű üzemcsarnok megépítésével a Debreceni Logisztikai Központ és Ipari Park kibővített területén, azonosító száma: ÉAOP-1.1.1/A-13-2013-0023

A projekt az Európai Regionális Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból, az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Regionális Operatív Program keretében meghirdetett pályázaton elnyert 50 %-os támogatás segítségével valósult meg, mely 300 millió Ft-tal járult hozzá a 608 millió Ft-os projekthez, mely 2015. április 16-án indult és rekordidő - 4,5 hónap - alatt be is fejeződött.

Magyarország térkép

Debrecen

VÁLLALATI KÖZPONT, Debreceni titkárság
Telefon:  +3652510120
Debreceni Logisztikai Központ és Ipari Park