Ipari park, raktárépítés, üzemeltetés

Ipari park, raktárépítés, üzemeltetés

A Debreceni Logisztikai Központ és Ipari Park 28 hektáron terül el. A Trans-Sped Csoport 1999 óta rendelkezik ipari park címmel, amely mellett 2007-ben elnyerte az intermodális logisztikai szolgáltató központ címet is. Az épületek száma folyamatosan növekszik a bérlői igényekhez igazodó korszerű, modern raktárak megépítésével,  és emellett számos, a betelepült vállalkozások működését és fejlődését segítő alap- és kiegészítő szolgáltatást nyújt, amelyek körét a jelentkező igényeknek megfelelően folyamatosan bővíti.


tovább >

 

A park raktárterülete bővíthető, a meglévő 8 csarnok 40.000 m2-es raktárkapacitása mellett további 34.000 m2 beépíthető terület áll a betelepülő vállalatok rendelkezésére. A Debreceni Logisztikai Központ és Ipari Parkban 6.5 hektár, annak közvetlen szomszédságában további 5.6 hektár szabad fejlesztési terület található.

 

Az ipari park tevékenysége kereskedelmi jellegű, kialakításának köszönhetően a környezetet terhelő zajhatások minimálisak.összközműves: víz-csatorna, elektromos és gázhálózattal ellátott. Az ingatlan teljes egészében körülkerített és komplex objektumvédelemmel biztosított: a park területén beléptető és térfigyelő rendszer működik. A betelepült cégek tűzbiztonságát az épületekbe beépített tűzjelző rendszeren túl létesítményi tűzoltóság is erősíti.

 

A telephelyen működik egy 60 tonnás hídmérleg, valamint több szilárd burkolatú személy-és haszongépjármű parkoló is igénybe vehető. A parkban dolgozók több helyi autóbuszjáratot és kerékpáros úthálózatot is igénybe vehetnek a munkába járáshoz. Az ipari park a Debreceni Nemzetközi Repülőtértől mindössze 5 km-re, az autópálya pedig 10 km-re található.

 

A park raktárterülete bővíthető, a meglévő 8 csarnok 40.000 m2-es raktárkapacitása mellett további 34.000 m2 beépíthető terület áll a betelepülő vállalatok rendelkezésére.
TÁROLÁS ÉS RAKODÁS

A csarnokokban megbízói igénytől függően számos tárolási mód kialakítására nyílik lehetőség, legyen szó például normál folyosós, szűkfolyosós, polcos, vagy éppen tömbös tárolásról. A 2012 után épített raktárak a szűkfolyosós rendszer követelményeinek is megfelelnek, eszerint a padozat a DIN 15185 szabvány alapján minősített. A tárolási rendszert a megbízó speciális igényeire szabva alakítjuk ki. A raktárak padozata bazaltbeton műgyanta bevonattal, az újabbak ipari padlóval borítottak.

 

VILÁGÍTÁS

Tetőfelületi felülvilágítók biztosítják a természetes megvilágítást. A mesterséges fény a raktári tevékenységhez került beállításra, a manipulációs területek munkáját nagyobb fényerősségű világítótestek segítik. Az újabb csarnokokban már környezet barát LED-es világítótestek kerültek elhelyezésre, továbbá folyamatban van a többi raktárban is ezek cseréje.

 

SZIGETELÉS ÉS NYÍLÁSZÁRÓK

A csarnokok hőtechnikailag megfelelőek hőszigeteltek, szekcionált ipari kapukkal, gyors kapukkal, külön személybejárókkal rendelkeznek. A csarnokok tűzszakaszolva vannak, szekciókra osztottak.


IRODAI HÁTTÉR

A raktárak a kiszolgálásához szükséges irodai és szociális blokkal ellátottak, szükség esetén tovább bővíthetőek.

Több mint 800 fő dolgozik a park területén, ahol a bérlők teljes körű kiszolgálása érdekében nem csupán raktárbérlésre nyújt lehetőséget az üzemeltető, hanem a raktári kiszolgálás megszervezését, a komplex logisztikai szolgáltatást, valamint back office funkciókat is biztosítja a Trans-Sped Kft.
A Debreceni Logisztikai Központ és Ipari Park összesen 27 betelepült vállalkozás számára biztosít telephelyet vagy székhelyet (Pl.: Trans-Sped Kft., Family Frost Kft., WKS Ungarn Kft., TEVA Gyógyszertár Zrt., Sváb Gasztro Kft.).

Az ipari park alapszolgáltatásai között szerepel a 24 órás beléptető- és térfigyelő rendszer üzemeltetése, haszongépjármű és személygépkocsi parkolók biztosítása, ebédlő, oktató- és tárgyalótermek bérbeadása, valamint a postai és back office szolgáltatások (számlázás-könyvelés, HR, IT, beruházás-előkészítés és -lebonyolítás, marketingkommunikáció és pályázatkezelés).

Kiegészítő logisztikai szolgáltatásként a raktározást, a közúti, tengeri és légi, valamint konténeres szállítmányozást, vámügyintézést, komissiózást és olyan értéknövelő szolgáltatásokat biztosít az ipari park üzemeltetője, mint a kiszerelés, egységrakomány-képzés, zsugorfóliázás, címkézés, tasakolás. A termelési logisztikai kiegészítő szolgáltatások a következők:

  • beszállítás a technológiai folyamat megfelelő elemeihez
  • közbenső raktározás
  • műveletközi szállítás ütemezése, telephelyen belüli szállítás, kiszállítás
  • teljes körű karbantartási tevékenység (gépész, műszerész, villamos)
  • a megbízó követelményrendszerének átvételével integráció a termelési folyamatokba.


További kiegészítő szolgáltatásként az ipari park területén 60 tonnás hídmérleg is igénybe vehető.

 

A fenntartható fejlődés és a környezetvédelem érdekében a park területén a csarnokok hőszigeteltek, valamint az ipar kapuk is szekcionáltak és hőszigeteltek. A központi irodaházban és három raktárcsarnokban a fűtés-hűtés megújuló energiával biztosított: hőlégszivattyús fűtési rendszer üzemel, valamint a park területén napkollektorok telepítésére is lehetőség van.
Az ISO 9001, 14001, valamint 50001 integrált rendszereket alkalmazza az üzemeltető a park területén, illetve a havária-megelőzésre is rendelkezik protokollal. Az üzemek és csarnokok zavartalan működését tervszerű és rendszeres karbantartási tevékenységgel biztosítja. A munkahelyi jólétért pihenőparkot működtet, és az esztétikai élményt folyamatos parkgondozással tartja fenn.

RAKTÁRÉPÍTÉS

 

A Trans-Sped nemzetközi és hazai nagyvállalatok sorával dolgo- zik együtt hosszú távon, sokszor úgy, hogy egy teljes gyártóegység működését támogatja megbízha- tó komplex logisztikai és műszaki megoldásaival. A hatékonyságra mi sem jobb bizonyíték annál, mint hogy egyre több raktárat építünk, méghozzá legtöbbször speciális és egyedi ügyféligényekre szabva.

 

 

ÉPÍTÉSI LEHETŐSÉGEK AZ ORSZÁG TÖBB PONTJÁN

 

Trans-Sped Csoport az ország több pontján rendelkezik még szabadon beépíthető kapacitással. A Debreceni Logisztikai Központ és Ipari Parkban 6.5 hektár, annak közvetlen szomszédságában további 5.6 hektár, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében további 7.5 hektár. Körösladányban 5.4 hektár, míg az ország nyugati részén, Környén 1.5 hektár, Székesfehérváron 5 hektár.

ÜZEMELTETÉS

 

Szakembereink, valamit megbízott partnereink többéves szakmai tapasztalattal rendelkeznek a karbantartási, működtetési területen, így vállalatunk teljes körűen ellátja az általa építtetett raktárak üzemeltetési feladatait.2015. október 1-én került sor az ipari park versenyképességének javítását szolgáló üzemcsarnok átadására a DELOG Kft. által üzemeltetett ipari parkban. A J2 csarnok egy nagyobb, 20.000 m2-t meghaladó csarnok-együttes elsőként megépült része. A 4386,75 m2 alapterületű és 12,48 m magasságú épület 3 tűzszakaszokra bontott, és az ipari park biztonsági rendszeréhez igazodva itt is beüzemelésre került megfigyelő, tűzjelző és beléptető rendszer. A teljes épület megújuló energiaforrásból biztosítja a csarnok hűtését és fűtését.


Projekt címe: Ipari park versenyképességének javítása korszerű üzemcsarnok megépítésével a Debreceni Logisztikai Központ és Ipari Park kibővített területén, azonosító száma: ÉAOP-1.1.1/A-13-2013-0023

A projekt az Európai Regionális Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból, az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Regionális Operatív Program keretében meghirdetett pályázaton elnyert 50 %-os támogatás segítségével valósult meg, mely 300 millió Ft-tal járult hozzá a 608 millió Ft-os projekthez, mely 2015. április 16-án indult és rekordidő - 4,5 hónap - alatt be is fejeződött.

Magyarország térkép

Debrecen

VÁLLALATI KÖZPONT, Debreceni titkárság
Telefon:  +3652510120
Debreceni Logisztikai Központ és Ipari Park